IMG_5770 copy.jpg

Cooking College

This is the page description.

kØKKENET SOM LÆRINGSPLATFORM

 

Læring er et helt centralt element i INSP! Mad. Alt handler om læring, leg, mad og måltider. Vi elsker at lære og vi elsker at gøre det sammen med andre.

I dag har vi opkvalificering i køkkenet. Vores målsætning er at udvikle denne dimension i flere retninger end vi praktiserer i dag, og udnytte det store potentiale der er på INSP! som læringsplatform, på alle niveauer og for alle.

 
læring.jpg

 

Opkvalificering i samarbejde med Roskilde Kommune

I dag tilbyder vi 24 årlige opkvalificeringsforløb, til Roskilde Kommune, i en varighed af 13 uger. Forløbet henvender sig til ledige uden for arbejdsmarkedet. Ved opkvalificering af den enkeltes kompetencer er formålet at hjælpe den enkelte tættere på arbejdsmarkedet. Der fokuseres både på faglige, sociale og personlige kompetencer. Køkkenet danner rammen om et tillidsbaseret univers, hvor den enkelte mødes ud fra sit respektive behov, der bedst muligt kan øge muligheden for at komme videre i job, uddannelse eller praktik. Alle i forløbet anses som medarbejdere i køkkenet på lige vilkår med fastansatte, hvor en del af ’arbejdsopgaverne’ også handler om læringsaktiviteter i forbindelse med fødevareproduktion, hygiejne, arbejdsmiljø, sundhed, bæredygtighed mv.

Vi underviser bl.a. i praktisk og teoretisk hygiejne, hvilket betyder at alle får et bevis på deltagelse heri.

Det er vores dedikerede og dygtige medarbejdere du møder i tidsrummet 8.00-14.00 mandag-fredag. De laver frokosten, serverer, dækker op, sørger for mødeforplejning og hjælper med klargøring til din fest eller dit arrangement.

Netværk

Vi lægger stor vægt på at vores medarbejdere i opkvalificering kan udnytte det store netværk der er tilgængeligt i huset, og bl.a. deltager de i relevante aktiviteter i Ledige med drive.

Ligeledes ønsker vi at alle medarbejdere kan drage nytte af vores netværk med lokale virksomheder.

Vi ønsker i den forbindelse at styrke vores netværk yderligere til de lokale virksomheder, fordi vi tror på at det kan være med til at gøre vejen til arbejdsmarkedet nemmere.

Så hvis I brænder for at lave et samarbejde og udvikle med os, på hvordan vi sammen kan være med til at åbne dørene til arbejdsmarkedet for dygtige medarbejdere, kan I altid svinge forbi til en kop kaffe.

 

 

VI GØR MEGET FOR AT SKABE JOB I HUSET

Små historier om job der er skabt efter forløb i opkvalificering

 
IMG_5770 copy.jpg

 

URSULA

 

Ursula har været vores trofaste medarbejder gennem mange år, der altid har sørget for at køkkenet og huset er klar, parat til start, hver morgen, når hun har svunget klud og kost gennem huset. Ursula kender vi fordi hun er startet på INSP! i opkvalificeringsforløbet i køkkenet. Efter 13 uger forløb fik Ursula arbejde som eneansvarlig i en daginstitution, hvor hun hver dag serverede dejlig mad for en masse børn. En omlægning i intuitionen betød desværre at Ursula ikke længere kunne bestride stillingen. Så hvad gør man så? Ursula skyndte sig hen på INSP! og sagde; ”Jeg vil gerne gøre rent her hos jer!”.

”Okay”, og vi begyndte at tænke. Faktisk var det jo lidt sådan at vi havde flere og flere i huset, som både betød der var mere mad der skulle laves og naturligvis også mere rengøring. Ligeledes var det sådan at vi havde meget svært ved at nå alle tingene selv efterhånden. Vi var ikke ligeså kloge som Ursula, for vi havde slet ikke tænkt at det måske var en medarbejder der tog sig af rengøringen, der var løsningen på vores stigende arbejdsbyrde. – og her kom Ursula så gav os svaret. Vi vidste, fordi vi kendte hende, at hun er arbejdsom og en stabil medarbejder, så hun blev hurtigt ansat og har været hos os mange år. Desværre er Ursula i dag generet af en knæoperation, som betyder hun har været nødsaget til at stoppe sit arbejde hos os.

Tak for dit gode arbejde Ursula.

 

 

Akif

2015-04-14 Akif.jpg
 

Til dags dato har vi endnu ikke mødte en gladere, mere smilende eller mere arbejdsom mand. Akif er en helt fantastisk medarbejder.

Akif kender vi igennem de 2 opkvalificeringsforløb han har gennemført i køkkenet. Han har lært os mange ting, for eksempel har han lært os hvordan man laver den helt perfekte pizzadej og pizza, selvom vi ikke har en pizzaovn – man kan meget med den rette teknik!

Akif er startet i et sygdomsvikariat, hvor han har stået for at gøre hele huset og køkkenet rent. Vi har nu kunne tilbyde ham Ursulas gamle job i en ny stilling hvor han også fungerer som vicevært/pedel. Han har gjort sit arbejde til perfektion.

Akif har gennem de senere år haft svært ved at finde et job, fordi han ikke har nogen uddannelse og ikke taler helt flydende dansk. For os, har det igen betydning. Han er en guldklump af en medarbejder med alsidige kompetencer og er aldrig bange for at tage fat.

 

 

Kirsten

IMAG1128.jpg
 

Vi har igen fundet os en stabil og meget fleksibel medarbejder gennem vores opkvalificeringsforløb i køkkenet. Kirsten hjælper med madproduktion, servering, opvask og rengøring. Alt i alt, alverdens ting og sager, som er med til at give vores gæster den bedste oplevelse når de er i huset.

Kirsten har igennem en længere periode været arbejdsløs, og har efter eget udsagn haft svært ved at finde et job bl.a. fordi hun er ved at have nået pensionsalderen. Hos os i INSP! Mad, betyder alderen ikke noget. Vi er ikke bange for at ansætte en yderst dygtig og dedikeret medarbejder, selvom hun er tæt på pensionsalderen. Kirsten er hurtig og meget arbejdsom, og det er det eneste vi kan bede om.

Gennem opkvalificeringsforløbet viste Kirsten overblik, ansvar og fleksibilitet, som nogle af de vigtige faktorer vi kiggede efter i en ny medarbejder. Da Kirsten afsluttede forløbet, var det derfor helt naturligt at spørge hende om hun havde lyst til at blive.